About

Rice_fields_at_Jatiluwih__Bali,_Indonesia-txt-irfan

Tante Reentje (1939-2017)

Tante Reentje Food Blog is een (nog) niet commercieel food blog, geschreven in het Nederlands. De recepten zijn voornamelijk afkomstig van Tante Reentje, Nui en van mij. Onder elk geblogd recept vind je de naam van de auteur. De recepten zijn ook aangepast aan de Nederlandse markt, dwz je moet het wel kunnen bereiden als je in Nederland of België woont.

Wat ooit als ‘recepten voor expats’ begon en uiteindelijk professioneler werd met Indische recepten van Tante Reentje, schijnt uit te groeien tot een ware ‘Thai food’ site, wellicht komt dit omdat wij in Thailand wonen en dus dicht bij het vuur zitten of omdat er nagenoeg geen Thaise recepten in het Nederlands te vinden zijn.

Het meeste werk doe ik, Johannes, de kok en de Admin. Mijn vrouw kookt soms, das een beschikbaarheid-probleem, want haar huidige baan ‘eet’ werkelijk alle tijd op. Maar ach, het lukt allemaal wel, hetzij langzaam. Ik heb een wellicht onmogelijke wens en das 1940 blogpagina’s of te wel 1940 recepten publiceren…… dat zal een hele klus worden. Sommige pagina’s hebben geen recept inhoud, anderen soms wel 5. Ik vermoed dat ik op zo’n 750 recepten zit. Let wel, 99,99% alles zelf bereid! Ik kan het, dus jij kan het ook!

20171223_152023-txt-logo

Ondanks dat Nui heel erg klein is, gaat deze Kerst ijscoupe er gewoon in, onvoorstelbaar. Terwijl ik met mijn 86 kg zit te puffen om em binnen te krijgen!

20171223_151642-txt-logo

Nog even een klein stukje schrijven over onze kookkunsten. Koken leer je door het gewoon te doen en als het mislukt, weet je hoe het niet moest en zal het de volgende keer zeker wel lukken.

Nui en ik zijn beide opgegroeid met kooklustige moeders, die er beide helaas niet meer zijn. Onze moeders hebben de basis gelegd voor onze huidige kennis, waarbij ik juist iemand ben die graag nieuwe recepten probeert en schrijft. Daar ik ben opgegroeid in Nederland, heb ik ook veel geleerd van het Westerse eten, wat nu heel erg van pas komt in een land waar haast niets te verkrijgen valt. Ook juist om die reden ben ik 12 jaar geleden fanatiek met koken van Indische en Westerse gerechten begonnen, zo succesvol, dat ik heb besloten om het tezamen met Nui’s Thaise recepten in het Nederlands te gaan bloggen. De Thaise recepten van Nui zijn bijzonder, Thais eten zoals je het niet overal kan kopen. In de loop van de jaren leer je wel wat echt lekker Thais eten is 😉

Dankjewel voor je interesse,

Groet, de Admin, Johannes.

20160831_101627-txt

Advertentie