Bami Haeng Moo Krob/Daeng (bami met geroosterd vlees)

20171119_191003-cr-logo

Bereidingstijd (กับข้าว): 30 min Aantal personen: 3 Gerecht: hoofd Origine: Thai

Bami Haeng behelst niet zoveel, het is in feite zo klaar. Bami zonder of weinig soep, wat voor de Indische keuken al heel normaal is. Dit recept omschrijf hoe je de bacon en de knoflook bereid. Wil je de Moo Daeng en/of de Moo Krob erbij (wat meer tijd neemt), dan zou je deze feitelijk een dag vooruit moeten maken. Moo Daeng erbij maken is geen onverdienstelijke zaak, ook omdat je dit vlees bij zoveel andere gerechten kunt combineren, bovendien kun je Moo Deng heel gemakkelijk bewaren en opwarmen. Het recept voor Moo Deng vind je hier.

20171115_175556(0)-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 220 gram eierbami
 • 200-300 gram varkensvlees (bacon) (Moo Deng en/of Moo Krob)
 • handje stevige bladgroenten, gesneden (bv Chinese prei)
 • 6-8 tenen knoflook, vermalen
 • zonnebloemolie
 • Shiitake paddenstoelen, gesneden (gedroogde eerst voor weken)
 • bieslook of lente-ui, koriander, selderijblad, gehakt (garnering)
 • witte peper
 • zout

20171119_184807-cr-logo

METHODE

 1. Wanneer je gedroogde Shiitake paddenstoelen gebruikt, week ze eerst in warm water minimaal 30 minuten voor. Daarna snij je deze in kleinere stukjes. Zet ze even apart. Je kunt kiezen: of je blancheert ze straks mee of je bakt je voor 5 minuten in de koekepan en zet ze apart.
 2. Vermaal de knoflook met schil en al in de blender. Neem een sauspan en doe daar ruim voldoende olie in plus zout. Verwarm de olie op gematigd tot lage warmtebron en doe de gemalen knoflook erbij. Frituur de knoflook en blijf roeren in de pan. Let op, knoflook verbrand heel snel! Zodra het begint te bruinen is het klaar, want de olie blijft door bakken, ook al is de warmtebron uit. Je moet dan ook direct de olie met knoflook door een zeef laten passeren en de olie opvangen. Leg de knoflook op een keukenpapiertje. Meer info vind je hier.
 3. Snij de bacon overdwars in plakjes. Neem een medium koekepan met anti-aanbaklaag en doe er een beetje olie in plus de bacon. Bak met gematigde warmtebron de bacon goudbruin. Wanneer klaar, haal de bacon uit de pan en zet deze opzij. Deze olie gooi je weg.
 4. Wanneer bacon en knoflook zijn afgekoeld voeg je deze samen en sprinkel wat knoflookolie er over. Niet alle knoflook olie, want die heb je straks nodig bij de bami.
 5. OK, je gaat de Bami Haeng afmaken. Neem een soeppan met ruim water, breng deze aan de kook.
 6. Neem ruime soepkommen, zet deze klaar om te vullen.
 7. Je begint met de reeds voorgesneden Shiitake paddenstoelen te koken, omdat dit het langste duurt. Wanneer klaar, zet ze apart. (mits je niet voor bakken hebt gekozen)
 8. Gebruik een rvs frituur mandje of zeef, doe daar voldoende groenten in en kook deze 1 a 2 minuten in het water. Daarna verdeel de groenten over de soepkommen.
 9. Nu de bami even kort koken, het is het handigste om dit per soepkom apart te koken. Doe de bami op de groenten in de soepkommen. Let op, zodra je bami in de soepkom zit, doe je direct een eetlepel knoflookolie erdoor mengen.
 10. Daarna doe je de Moo krob met knoflook erbij. Eventueel als je het hebt, Moo Daeng erbij. De Shiitake paddenstoelen erbij. Witte peper erover. Garneren met bieslook (of wat je lekker vind), klaar!

Wanneer je de Bami Haeng serveert, doe dan erbij: peper/zout/chilipoeder/suiker/azijn, zodat ieder zijn gerecht aan tafel op smaak kan brengen.

20171119_191012-cr-logo

Zo maak je Moo Krob.

 

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s