Indische Frietjes (Kentang Goreng)

20171104_134801-cr-logo

Bereidingstijd (makan masak) : 20 min Aantal personen: 2-3 Gerecht: bij Origine: Indo

Leuk en lekker bijgerecht. Tante Reentje maakte ze vroeger altijd erg zoet, de frietjes plakten aan je vingers vast. Tegenwoordig wordt geadviseerd om het wat rustiger aan te doen met het gebruik van suiker. In het voorbeeld is gewoon diepvries ribbelfriet gebruik, maar je kunt natuurlijk ook je eigen frietjes maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon sambal nemen, ipv losse pepers.

Je kunt ook met oude patatten maken, dat recept is hier.

20171104_132310-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 1 handje diepvries ribbelfriet
 • 1 rode Spaanse pepers
 • 1 rode cayennepeper
 • 1 tenen knoflook
 • ¼ tl garnalenpasta
 • ½ cm verse gember
 • 2 el palmsuiker
 • zonnebloemolie
 • warm water

20171104_133852-cr-logo

20171104_134422-cr-logo

METHODE

 1. Doe voldoende olie in de medium wok met anti-aanbaklaag en frituur de frietjes mooi bruin. Wanneer klaar, leg ze even op een keukenpapiertje en bestrooi deze met zout.
 2. Giet de olie uit de wok, gebruik een zeef om de restanten eruit te halen. Deze olie gebruiken we weer om de Indische frietjes te maken. Maak je wok schoon.
 3. Nu ga je alle andere ingredienten vermalen, verwijder het kroontje van de peper, schil de gember, snij de Spaanse peper in stukjes en pel de knoflook. Vermaal alles in de kleine blender en gebruik een beetje warm water om het malen te vergemakkelijken. Je kunt eventueel ook de garnalenpasta mee vermalen.
 4. Neem dezelfde wok, doe daar een aantal eetlepels olie in. Verwarm de olie met gematigde warmtebron, wanneer de olie warm begint te worden, doe je de inhoud van de blender erbij, suiker en garnalenpasta erbij, goed omroeren. Hou je warmtebron op matig en blijf roeren. Op een bepaald moment trekt het vocht eruit en begint het een beetje te bakken. Je ziet dat het volume minder word. Dan, warmtebron hoog, frietjes erbij en goed omscheppen, tot de rode saus over alle frietjes mooi verdeeld is. Warmtebron uit en de Indische frietjes op een bordje of schaaltje leggen.

NB. Je kunt het zo pittig en/of zoet maken als je zelf wilt, hou er wel rekening mee dat veel suiker de frietjes plakkerig maakt. Eventueel zou je nog een ½ el lichte sojasaus kunnen gebruiken. Vul het maar in 😉

20171104_134752-cr-logo

Patat maken….

Advertentie

Een gedachte over “Indische Frietjes (Kentang Goreng)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s