Groene Pesto (basilicum pesto saus)

20171229_172136-cr-logo

Bereidingstijd (preparare): ca. 30 min Aantal personen: nvt Gerecht: bij Origine: Italiaans

Groene Pesto is heerlijk om mee te koken, zijn er legio Italiaanse gerechten met Groene Pesto. Deze pesto kun je op verschillende manieren bereiden, het onderstaand recept is dan ook hoe dit zou kunnen maken en is slechts een geleide om je eigen pesto te bereiden. Immers, alles draait om het moment van ‘op smaak’ maken en dat kun je alleen maar zelf doen.

Ook de keuze van de soort basilicum is erg bepalend, de kaas of kaassoorten die je gebruikt en welke noten erin gaan. Er zijn mensen die Pesto maken in 10 minuten, dan heb je het zeker al vaker gedaan. In dit recept zie je ‘cup’ hoeveelheden, in tegenstelling tot alle andere recepten. Een ‘cup’ is officieel 240 ml, doch het makkelijkste is om gewoon een maatbeker aan te schaffen.

Ook leuk om een potje weg te geven 🙂

20171229_161642-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 4 cups verse basilicumblaadjes (4 handen)
 • ½ cup extra virgin olijfolie
 • 5 grote tenen knoflook
 • ½ cup Parmezaanse kaas, geraspt
 • ¼ cup geroosterde zonnebloempitten (zonder schil)
 • ¼ cup geroosterde cashewnoten
 • 1 gedroogde cayennepeper
 • ¼ tl zout
 • ¼ tl zwarte peper
 • 1 el citroensap (het liefst op het laatste moment)

20171229_170241-cr-logo

METHODE

 1. Vermaal alle ingredienten met elkaar, dat kan met een vijzel, blender of foodprocessor.
 2. Wanneer klaar, doe het mengsel in een schaal en gaat het op smaak brengen. Proef je iet wat bitter, dan is de hoeveelheid basilicum te groot en zul je van alle andere ingredienten er wat van bij moeten doen.
 3. Heb je meer gemaakt dan dat je nodig had, doe de pesto in een Tupperware met afsluitbare deksel en zet het in de koelkast. Dan blijft het een week goed. Het schijnt dat je pesto ook kunt invriezen.

NB. Er is citroen basilicum, zoete basilicum, rode basilicum en vast nog wel meer. Op de foto’s zie je zoete basilicum (sweet basil). Je kunt pijnboompitten, zonnebloempitten, cashewnoten en zelfs walnoten gebruiken. Parmezaanse kaas of pecorino gebruiken. Gewoon zout of zeezout. Peper, wit, zwart of chilipoeder.

20171229_172147-cr-logo

Kijk hier eens.

Advertentie

4 gedachten over “Groene Pesto (basilicum pesto saus)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s