Phanaeng Moo (gestoofde hamlappen in rode Phanaeng curriepasta)

20171228_102924-cr-logo

Bereidingstijd (กับข้าว): ca. 120 min Aantal personen: 3-4 Gerecht: hoofd Origine: Thai

Er zijn veel Thaise gerechten die bereid worden met rode curriepasta, Phanaeng Moo word bereid met Kaeng Phanaeng curriepasta en is feitelijk in 2 soorten verkrijgbaar: pittig (in het voorbeeld gebruikt) en verschrikkelijk pittig. Dit zit em in de soort van gebruikte pepers. Dus let even op, welke je koopt of maakt. Enfin, lees het recept maar, het is vrij simpel om dit exotische gerecht op tafel te toveren.

TIPS: Wil je stevige tomaat? Dan de tomaat pas op het laatst toevoegen. Wil je meer rode kleur? Tomatenpuree erbij. Phanaeng Curriepasta is o.a. gemaakt van knoflook, feitelijk hoef je deze niet extra erbij te doen, doch het mag wel. Sommige Thaise koks gebruiken geen water, maar 300 ml coconut cream milk, het gerecht word dan iets vet. Kwestie van smaak 😉 Je kunt deze Phanaeng Moo ook completeren met aardappel en/of boontjes. Kijk dan wel even naar het vocht niveau, wellicht moet je dan wat extra vocht toevoegen (50% milk 50% water).

20171228_114711-cr-logo

Je zou er ook Thaise gele rijst bij kunnen maken, het recept vind je hier. Met dit verschil, dat je de olie gebruikt wat je over hebt van het frituren (chili/basilicumolie), wat extra knoflook en een halve tl kurkuma plus een halve tl zout.

20171228_081705-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 400-500 gram hamlappen in reepjes
 • 2-3 el Phanaeng Curriepasta (recept vind je hier)
 • zonnebloemolie
 • 150 ml coconut milk cream
 • 150 ml gekookt water
 • 2 el palmsuiker
 • 2 el vissaus
 • 3 citroengras (kaffir leaves)
 • 2 tomaten, in kwarten
 • 1 citroengras, in halven
 • 1 rode ui, grof gesneden
 • 1 teen knoflook (optioneel)
 • 2 tl tomatenpuree (optioneel)
 • handje verse basilicum (garnering)
 • 2 rode Spaanse pepers (garnering)

20171228_083030-cr-logo

20171228_083449-cr-logo

20171228_084152-cr-logo

20171228_102431-cr-logo

METHODE

 1. Neem een ruime wok met anti-aanbaklaag, doe er een beetje olie in en de curriepasta, fruit dit even tot het ruikt. Daarna voeg nog wat olie toe en het vlees. Schroei het vlees op hoge warmtebron dicht.
 2. Daarna afblussen met coconut cream milk en water, wederom verwarmen.
 3. Ondertussen voeg je toe, tomaat, citroengras, citroenblad, rode ui, vissaus en suiker.
 4. Sluit de wok af en draai de warmtebron laag. Stoof het vlees voor minstens een uur. Wanneer je langer gaat stoven, hou het vochtniveau in de gaten. Je moet wel een saus overhouden.
 5. Ondertussen kun je de basilicum en de Spaanse peper frituren. Het beste gaat dit in de grote koekepan, ruim olie erin en eerst de basilicum frituren. Let op, dit gaat heel snel, daarom doe ik ook altijd de basilicum tezamen met de olie in de pan. Wanneer klaar, even op een keukenpapiertje uit laten lekken. Vervolgens doe je de Spaanse pepers even licht frituren.
 6. Serveren met gestoomde rijst en garneren met de gefrituurde basilicum en Spaanse peper. Klaar!

20171228_102952-cr-logo

Top ten places to visit……

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s