Choo Chee (Thaise gebakken vis in Phanaeng saus)

20171112_175039-cr-logo

Bereidingstijd (กับข้าว): 40 min Aantal personen: 2-3 Gerecht: hoofd Origine: Thai

Choo Chee kun je met verschillende soorten vis bereiden of met reeds voorgebakken/gegrilde vis. Het recept is ruim voldoende voor een hele gedeelde makreel van zo’n 450 gram. De saus is behoorlijk sterk, doch wil je toch meer saus, dan het recept iets verruimen. Choo Chee wordt in Thailand met kleine makreel (Platoo) (12 cm) bereid, ik weet niet of je die in Nederland kunt kopen. Let op welke curriepasta je gaat gebruiken, het mag niet te pittig worden. Recepten voor curriepasta’s vind je hier.

20171112_151708-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 1 makreel, in halven, vers of gegrild
 • 50 ml coconut cream milk (1e fase)
 • 2 el Phanaeng Currie pasta (½ vis)
 • 1 tl palmsuiker
 • 150-200 ml coconut cream milk (2e fase)
 • 1-2 tl vissaus
 • 3 citroenblad, zeer dun gesneden (kaffir lime) (ook voor garnering)
 • zonnebloem olie (om de vis te bakken)
 • 1 rode Spaanse peper of rode paprika, dun gesneden

20171112_172119-cr-logo

20171112_172809-cr-logo

20171112_172925-cr-logo

METHODE

 1. Van uitgaande dat je geen gegrilde makreel hebt, dan neem je een ruime koekenpan met anti-aanbak laag, doe daar wat olie in en bak de makreel aan elke zijde voor 2-3 minuten, tot deze mooi goudbruin is geworden. Wanneer klaar, neem ze uit de pan en zet ze even apart. Maak je koekenpan schoon.
 2. Doe in de koekenpan ca. 50 ml coconut cream milk, dan de curriepasta erbij en mix deze op gematigde warmtebron tot je de melk volledig is verdwenen en de de kokosolie ziet verschijnen.
 3. Dan de palmsuiker erbij, 150 ml coconut cream milk erbij, vissaus en de fijngesneden citroenblad. Dat laten we zachtjes koken, tot het mengsel wat dikker is geworden. Eventueel even proeven, wellicht wil je iets meer vissaus.
 4. OK, nu ga je de halve makrelen erbij doen, gewoon even verwarmen, dat de saus in de vis trekt. Het is de bedoeling dat de mooie goudbruine kant in het zicht blijft. Das voor de presentatie van het gerecht. Neem een mooie vlakke schaal of bord em breng de makrelen over naar de schaal. Dan schep je de saus rondom de de vissen. Garneer de vissen met citroenblad en Spaanse peper.

NB. Als je vis koud de pan ingaat, dan even een 5 minuten stoven, dwz deksel op de pan en warmtebron laag.

20171112_175027-cr-logo

Top kok in Australië.

 

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s