Katjang Goreng (gebakken pindas)

20171125_200035-cr-logo

Bereidingstijd (makan masak) : ca. 20 min Aantal personen: nvt Gerecht: bij Origine: Indo

De meeste recepten voor Katjang Goreng zijn geschreven voor pindas zonder vlies en hoe je er van af komt. Dit recept is hoe je juist Indische gebakken pindas maakt met vlies. Erg lekker en veel sneller klaar. Iedereen schrijft dat pindas bakken makkelijk is, nou nee echt niet. Pinda’s bakken is niet vergevingsgezind, even aan laten branden of net 10 seconden te lang in de olie en je kunt de boel weggooien. Hou je warmtebron constant laag en blijf erbij. Succes!

Elders op deze site staat ook een Chinese versie (recept is hier), deze Indische zijn veel lekkerder 🙂

20171125_191931-cr-logo

INGREDIENTEN

 • 100 gram ongebrande vliespindas
 • zonnebloemolie
 • 3 tenen knoflook (1 gepeld in plakjes, 2 geplet)
 • 2 citroenblad, zonder hart in reepjes
 • 1 rode cayennepeper, in ringetjes
 • zout

20171125_194154-cr-logo

20171125_192926-cr-logo

20171125_195220-cr-logo

METHODE

 1. Neem een medium wok met anti-aanbaklaag, doe daar een bodempje olie in en verwarm deze zachtjes. Doe de 2 geplette tenen knoflook in en frituur deze tot ze goudbruin zien. Wanneer klaar, haal alle knoflook uit de wok en gooi deze weg. Mocht per ongeluk de knoflook aanbranden, begin dan opnieuw. De aangebrande smaak in de olie verpest de Katjang Goreng op zeker!
 2. Nu doe je de pindas bij de olie en hou de temperatuur laag. Pinda’s frituren is best lastig en ze zijn zo verbrand. Een goed tip is: ‘zodra je de pindas ruikt, warmtebron uit en haal je de pindas direct uit de olie’. En strooi ze uit op een plat bord bv. Je wilt zo snel mogelijk de warmte uit de pinda halen.
 3. Schep de warme olie uit de wok, tot je een 1 a 2 eetlepels olie overhoud. Vang de olie op in iets van metaal of keramiek, de olie is nog erg heet en brand gemakkelijk door plastic. (een vlakke pollepel werkt erg handig)
 4. OK, nu ga je de Katjang Goreng afmaken. Wederom, warmtebron laag. Doe de cayennepeper, citroenblad en de knoflook in de wok, laat het zachtjes fruiten. Wederom, laat niets aanbranden. Zodra het gefruit is, doe je de pindas erbij. Goed blijven omscheppen, de pindas moeten het aroma van de kruiden meepakken, doch mogen niet verder bakken. Dit proces gaat heel snel, wellicht 2 minuten. Tijdens het mixen strooi je royaal zout over de pindas.
 5. Wanneer klaar, strooi het geheel even uit op keukenpapier, om de meeste olie kwijt te raken. Daarna doe je ze in een leuk schaaltje voor op tafel.

20171125_200029-cr-logo

Pindarotsjes maken…. 🙂

 

Advertentie

Een gedachte over “Katjang Goreng (gebakken pindas)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s